Ανακοίνωση έναρξης υποβολής αιτήσεων για το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία για το έτος 2022-2023.

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωσιακών ψυχοθεραπειών για το έτος 2022-23.

Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 7 Ιουλίου και λήγει στις 7 Οκτωβρίου.

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ιωάννης Παπακώστας: Ο Επιστήμονας, ο Δάσκαλος, ο Άνθρωπος!

papakostasΜε ιδιαίτερη συγκίνηση αναφερόμαστε στον Ψυχίατρο και Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωάννη Παπακώστα που ολοκλήρωσε την επίγεια βιοτή του αφήνοντας έντονο αποτύπωμα ως επιστήμονας, ως δάσκαλος και κυρίως ως άνθρωπος!!

Υπήρξε ο θεμελιωτής της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και ο ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειων.

Επέβαλε χωρίς να το επιδιώξει με την εργατικότητα του όμως, το ήθος του και το επιστημονικό του κύρος την γνωσιακή ψυχοθεραπεία στον ακαδημαϊκό χώρο!

Οργάνωσε το πρώτο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωσιακών Ψυχοθεραπειων στην Χώρα μας στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητειου Νοσοκομείου.

Καρπός αυτής της ποιοτικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι και τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πάτρα (ΜΓΨ στο ΕΚεΨΥΕ Πάτρας) και στο Ηράκλειο της Κρήτης (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης)

Συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία της Μονάδας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών στο ΕΚεΨΥΕ Πάτρας και ήταν σταθερός υποστηρικτής του εκπαιδευτικού προγράμματος της!!

Εκτός από λαμπρός Επιστήμονας ήταν και υπέροχος Δάσκαλος!

Ένας σημαντικός αριθμός Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας τον θεωρούν Δάσκαλο τους η ακόμα ορισμένοι και Πνευματικό τους Πατέρα!!

Η αλήθεια είναι οτι η Ακαδημαϊκή κοινότητα δεν εκτίμησε ούτε αναγνώρισε όσο άξιζε το έργο του Καθηγητή Παπακώστα.

Εμείς που τον γνωρίσαμε από κοντά διαπιστώσαμε εκτός των άλλων ότι ηταν κυρίως ένας Πνευματικός με την ευρεία έννοια του όρου Άνθρωπος!!

Ευγενής, απλός, προσιτός, εργατικός, αθόρυβος, ταπεινός, ουσιαστικός!!

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτόν μου ιδιαίτερα ευλογημένο που βρέθηκε στο δρόμο μου γιατί εκτός των  άλλων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστημονική-επαγγελματικη και όχι μόνο εξέλιξη μου!!

Η μνήμη του Επιστήμονα, Δάσκαλου και υπέροχου Ανθρώπου Ιωάννη Παπακώστα αξίζει

να είναι αιώνια και παράδειγμα προς μίμηση!!

Στέφανος Κουλης

Ψυχίατρος

Δ/ντης ΕΚεΨΥΕ Πάτρας

Επιστημονικά Υπεύθυνος ΜΓΨ

Σεξουαλικές Διαταραχές και Γνωσιακή Προσέγγιση

H Μονάδα Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών (ΜΓΨ) του ΕΚεΨΥΕ Πάτρας διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα:

Σεξουαλικές Διαταραχές και Γνωσιακή Προσέγγιση.

Συντονιστής της παρουσίασης είναι ο :
Κούλης Στέφανος , Ψυχίατρος ,Διευθυντής του ΕΚεΨΥΕ Πάτρας, Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΜΓΨ και τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών.

Ομιλιτές της παρουσίασης είναι οι :
Μπαλαρούτσος Νικόλαος, Κλινικός Ψυχολόγος, Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΜΓΨ και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών .

Μάντυ Γιαμαρέλου, Ειδικευόμενη Ψυχίατρος, Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΜΓΨ και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών.

Το webinar θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 έως 22:00. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται για την Γνωσιακή Προσέγγιση όπως Ψυχίατρους Ενηλίκων , Παιδιών και Εφήβων (Ειδικευμένους και Ειδικευόμενους) , σε Ψυχολόγους (με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος) κ.λ.
Χωρίς κόστος συμμετοχής , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την αποδοχή του αιτήματος σας για συμμετοχή στο webinar και θα σας αποσταλεί αντίστοιχο link μέσω της πλατφόρμας zoom.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ: 6936357737 (Αναστοπούλου
Μαριλίνα).